۱۳۹۹ مهر ۱۹, شنبه

طرح خنثی شدۀ انفجار در گردهمائی سازمان مجاهدین خلق در شمال پاریس از سوی ایران تدارک دیده شده بود

ار.اف.ای ۱۹مهر۹۹ (۱۰ اکتبر۲۰۲۰)

تحقیقات قضائی در بلژیک در باره طرح خنثی شده بمب گذاری در گردهمائی سازمان مجاهدین خلق ایران، نتایج تحقیقات سرویس‌های انتظامی و امنیتی این کشور را تائید می‌کند. بر اساس این نتایج «طرح انفجار به خواست و از سوی ایران انجام گرفته و ابتکار شخصی [اسدالله] اسدی نیست». اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت ایران در اتریش بود که در روز اول ژوئیه ٢٠١٨ در پی تحویل «مواد منفجره» برای انجام این بمب گذاری، در بازگشت از لوکزامبورگ، در آلمان دستگیر شد و به بلژیک مسترد گردید. به گزارش ادارۀ امنیت بلژیک، وی کارمند وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران است. محاکمه چهار نفری که در چارچوب اجرای این بمب گذاری دستگیر شده‌اند، در اواخر نوامبر امسال در آنورث (آنتورپ) در شمال بلژیک آغاز می‌شود.

طرح بمب گذاری در گردهمائی سالانه «شورای ملی مقاومت ایران» که هسته اصلی آن را سازمان مجاهدین خلق تشکیل می‌دهد، از سوی سرویس‌های امنیتی اروپا و به احتمال فراوان با اطلاعات ارسال شده توسط اسرائیل در ژوئن ٢٠١٨ کشف و خنثی شد.

چهره مرکزی در تدارک و سازمان دهی به این طرح اسدالله اسدی، شهروند ٤٩ ساله ایرانی است که هنگام دستگیری دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش بود. وی بر اساس نتایج تحقیقات قضائی در ٢٨ ژوئن ٢٠١٨ بمب تدارک دیده شده برای کارگذاری در محل همایش مجاهدین خلق در «ویلپنت» واقع در شمال شرقی پاریس را در یک پیتزا فروشی شهر لوکزامبورگ به یک زوج ایرانی، امیر سعدونی، ٣٨ ساله، و نسیمه نعامی، ٣٣ ساله، تحویل داده است. این دو تن که آن هنگام در آنورث سکونت داشتند، فردای همان روز هنگام سفر بسوی پاریس در بروکسل دستگیر شدند. پلیس در خودروی مرسدس بنز آنها، علاوه بر مواد منفجرۀ یاد شده (۵٠٠ گرم پروکسید استون)، سه تلفن همراه و ٣۵٠٠٠ یورو پول نقد کشف و ضبط کرد.

امیر سعدونی در بازپرسی‌های صورت گرفته، اعتراف کرده است که از سال ٢٠٠٧ با اسدالله اسدی کار می‌کرده و به این منظور به خواست وی به ایران رفته است. وی که گفته می‌شود اطلاعات بسیاری در اختیار بازپرسان دادسرا گذاشته، با این حال، برای کوچک نشان دادن نقش خود و همسرش، از یکسو ادعا کرده که بدرستی نمی‌دانسته حامل چیست و گمان می‌برده مواد منفجره در اختیار او قرار گرفته تنها بکار آتش بازی می‌آمده و در همان گفته است که در صورت عدم همکاری در این زمینه، نزدیکان وی در ایران زیر فشار و تهدید قرار می‌گرفته‌اند. وکلای شاکیان خصوصی در این پرونده، با اشاره به «صدهزار یورو پولی که این زوج دریافت داشته» ادعای فشار بر نزدیکان را رد می‌کنند.

اسدالله اسدی، متهم ردیف اول این پرونده، در سال‌های ٢٠٠٣ تا ٢٠٠٨ به عنوان دیپلمات جمهوری اسلامی در عراق خدمت می‌کرده و در سال ٢٠١٤ به عنوان دبیر سوم سفارت به وین اعزام شده است. بر اساس تحقیقات سازمان امنیت بلژیک، وی بویژه برای «ادارۀ ٣١٢» وزارت اطلاعات ایران کار می‌کرده که از سوی اتحادیۀ اروپا یک سازمان تروریستی تلقی می‌شود.

اسدالله اسدی، بر اساس همین تحقیقات، یک سال پیش از زمان دستگیری، در کار تدارک این بمب گذاری بوده است. اطلاعات بدست آمده از حضور وی در سال ٢٠١٧ در «ویلپنت»، محل برگزاری گردهمائی، و نیز در شهر «اور سور اوآز»، در شمال پاریس که مقر سازمان مجاهدین در آن قرار دارد، حکایت می‌کند. او همچنین در نزدیکی هتل‌هائی که محل اقامت شخصیت‌های دعوت شده به این مراسم بوده، دیده شده است. پرونده تشکیل شده از سوی دادسرای آنورث، به نوشته رسانه‌ها سنگین و جزئیات فراوانی در باره دیدارهای او در این زمینه و منابع مالی فراهم شده به این منظور دارد و از تدارک دقیق این طرح حکایت می‌کند.

اسدالله اسدی، بنوشته لوموند، در دوره آموزش نظامی خود چگونگی دستکاری مواد منفجره را آموخته و ماموریت وی با همکاری وزارت امور خارجه جمع آوری اطلاعات در باره مخالفان نظام بوده است.

او در دوره بازداشت و بازجوئی‌ها، بازپرسان را به «انتقام» تهدید کرده و به یکی از آنان گفته است که اگر در این محاکمه محکوم گردد «گروهای مسلح» آماده واکنش و انتقام گیری از ماموران پلیس، شاهدان محاکمه و هواخواهان سازمان مجاهدین خلق هستند.

علاوه بر سه فرد یاد شده، شخص دیگری نیز به نام «مهراد عارفانی» نیز که در فرانسه دستگیر و به بلژیک مسترد شده است، در این محاکمه در جایگاه متهمان قرار خواهد داشت. بر اساس تحقیقات قضائی، ماموریت او جمع آوری اطلاعات در بارۀ شورای ملی مقاومت ایران بوده است.

مقامات جمهوری اسلامی ایران هر گونه دست داشتن در این طرح را انکار کرده و در سال ٢٠١٨ آن را توطئه‌ای تدارک دیده شده از سوی سازمان مجاهدین خلق دانسته و وعده دادند که اسناد و شواهد چنین ادعائی را بزودی فاش سازند، اما از آن هنگام در این زمینه سندی ارائه نشده است

مقامات فرانسوی، بنوشته روزنامه لوموند، اطمینان دارند که بازداشت فریبا عادلخواه، پژوهشگر فرانسوی ـ ایرانی، در تهران برای فشار بر فرانسه به منظور کسب آزادی اسدالله اسدی انجام گرفته است.

طرح بمب گذاری در گردهمائی سالانه «شورای ملی مقاومت ایران» اگر به اجرا در می‌آمد، بگفته مسئولان بلژیکی، بدون تردید تلفات و خسارات فراوانی بر جای می‌گذاشت. کارشناسان امنیتی، بمب تدارک دیده شده به این منظور را «پیچیده و ساخته فردی حرفه‌ای» توصیف و قدرت موج پرتاب آن را صدمتر ارزیابی کرده‌اند.

در گردهمائی سازمان مجاهدین که در روز ٣٠ ژوئن ٢٠١٨ برگزار شد، شماری از شخصیت‌های بین‌المللی حامی این سازمان شرکت داشتند. سید احمد غزالی، نخست وزیر پیشین الجزایر، رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، نیوت گینگریچ، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، بیل ریچاردسون، نمایندۀ پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد، ایو بونه، رئیس پیشین ادارۀ امنیت داخلی فرانسه و نمایندۀ پیشین مجلس این کشور و نیز خانم اینگرید بتانکور، سناتور پیشین کشور کلمبیا از جمله شرکت کنندگان در این گردهمائی بودند.

محاکمه افراد دستگیر شده در پایان ماه نوامبر در آنورث انجام می‌گیرد و به نظر می‌رسد که دادگستری بلژیک قصد به درازا کشاندن محاکمه را نداشته باشد. حدود بیست تن شاکیان خصوصی این پرونده‌اند و دو وکیل بلژیکی، ژرژـ هانری بوتیه و ریک وانروسل و وکیل سرشناس فرانسوی ویلیام بوردُن از سوی آنان در جلسات دادگاه خواهند بود.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر