گزارشها از تهران حاکی است نمایندگان پارلمان اروپا که به ایران سفر کردهاند، از گفتوگو با خبرنگاران خارجی منع شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز یکشنبه ۱۷ خرداد خبرنگاران برای شرکت در نشست خبری اعضای کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا به هتل محل اقامت آنها رفتند، اما در آنجا به آنها گفته شد که این برنامه لغو شده است.بنا بر این گزارش در پی لغو نشست خبری، المار بروک، رئیس آلمانی این هیئت قصد صحبت کردن با خبرنگاران در پیاده روی جلوی هتل را داشته، اما مأموران امنیتی مانع از این کار شدهاند و او را به داخل هتل هدایت کردهاند.
در واکنش به این اقدام آقای بروک با خشم خطاب به نیروهای امنیتی گفته است: "شما نمیتوانید مانع از صحبت کردن من با خبرنگاران شوید". اما مأموران امنیتی به او هشدار دادهاند که حق صحبت با رسانهها را ندارد.
این گزارش حاکی است که نیروهای امنیتی به خبرنگاران و عکاسان حاضر هم هشدار دادهاند که اگر به هر ترتیبی از وسایل ضبط خود استفاده کنند، با پیامدهای آن روبرو خواهند شد.
آقای بروک ظاهرا مصاحبه با خبرنگاران شبکه دولتی و انگلیسی زبان پرس تیوی را که از سوی مسئولان دعوت شده بودند، رد کرده است.
سفر دو روزه هیئت پارلمان اروپا به تهران که به دعوت همتایان ایرانی آنها انجام شب یکشنبه شب به پایان رسید. این اولین سفر یک هیات پارلمانی اروپا به ایران از دسامبر ۲۰۱۳ بود.
هیئت اروپایی در این سفر علاوه بر دیدار با رئیس و شماری از نمایندگان مجلس ایران، با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه هم ملاقات کردند.
آقای بروک در بیانیه ای گفت: "پارلمان اروپا با این سفر می خواهد قویا نشان دهد که به ایجاد اعتماد در این لحظه مهم میان اتحادیه اروپا و ایران متعهد است."
این گفتگوها بر بی ثباتی در خاورمیانه، از جمله سوریه، عراق و یمن متمرکز بود و طی آن همچنین در مورد مشکل قاچاق مواد مخدر از افغانستان بحث شد.
گفته می شود که هیات اروپایی در این سفر در مورد مساله حقوق بشر که همواره باعث اختلاف میان ایران و غرب است هم بحث کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران هم در دیداری با آقای بروک سفر هیات اروپایی را در ایجاد درک متقابل و بهبود مناسبات میان دولت ها مفید دانست.
او همچنین در مورد روند مذاکرات ایران و قدرت ها برای رسیدن به یک توافق جامع اتمی گفت: "عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران به پیش بردن مذاکرات با جدیت و قوت و تلاش همه جانبه برای دست یافتن به یک توافق خوب، معقول و قابل قبول است.... ما برای دستیابی به توافق جامع تحت فشار زمان نخواهیم بود."
پیش از این انتشار تصاویری از ماریچه اسخاکه، نماینده هلندی پارلمان اروپا و یکی از زنان حاضر در این هیئت در دیدار روز شنبه آنها با علی لاریجانی، رئیس مجلس باعث انتقاد از نحوه پوشش او شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر